صالحی مطرح کرد:

اولویت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیدن به دانشگاه تراز تمدن اسلامی است

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درنشست شورای معاونین سازمان بسیج اساتید، اولویت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی این وزارتخانه را رسیدن به دانشگاه ترازی دانست که طبق فرمایش مقام معظم رهبری از یک تمدن اسلامی انتظار می‌رود.
کد خبر: ۹۴۴۲۴۴۷
|
۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۹
به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست ضمن پاسخگویی به مسائل مطرح شده از سوی استادان بسیجی اولویت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی این وزارتخانه را رسیدن به دانشگاه ترازی دانست که طبق فرمایش مقام معظم رهبری از یک تمدن اسلامی انتظار می‌رود.
 
اولویت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیدن به دانشگاه تراز تمدن اسلامی است

وی در ادامه ضمن بیان شرح مختصری از سوابق علمی و اجرایی خویش در طول 27 سال عضویت هیات علمی از برنامه‌های کلان و سیاست‌های اجرایی این معاونت سخن گفته و برلزوم هم‌افزایی ظرفیت‌های وزارت علوم و بسیج اساتید تاکید کرد.

صالحی نظام نوآوری را نظامی پیوسته دانست و گفت: در بحث حمایت از دانش‌بنیان نباید موضوع تولید را کنار گذاشت. برای تولید محصول باید تحقیق کرده و نظام ایجاد محصول همواره وابسته به پژوهش در ابتدای کار است. نباید پژوهش را در این مسیر تخطئه کرد .

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سپس ضمن بیان اطلاعاتی آماری از تعداد پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان در کشور از مشکلات موجود در کشور و نسبت میان تحقیقات بنیادی تا رسیدن به بازار مصرف سخن گفته و برخی مشکلات این بخش را برشمرد.

وی از77000 مقاله منتشر شده سخن گفت و  به سهم یک درصدی دانش بنیان در GDP  اشاره کرد.

 مشخص نمودن نسبت تولید علم به این شاخص‌ها، وظیفه‌ای جدی بود که صالحی آن را کار اصلی وزارت خانه‌ها دانست و گفت: باید کشش بازار را به سمت تحقیقات مسئله محور ببریم.

صالحی همچنین  ضمن ارائه آماری از تعداد دانشجویان در مقطع دکترا و ارشد، این ظرفیت را ظرفیت بسیار بالایی دانسته و افزود:  ما با دو کلمه کلیدی مواجهیم اول نیازمحور کردن تحقیقات و دوم ارزش آفرینی برای نظام پژوهش.

استادان دانشگاه سربازان خط مقدم فتح خاکریزهای بین‌المللی هستند

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از برنامه‌های این معاونت را ایجاد ظرفیت‌هایی برای جذب و حمایت از دانشجویان پسا دکترا و استفاده از توان علمی آنان برای رفع مسائل کشور عنوان کرد و آن را موجب حفظ و نگهداشت نخبگان کشور، ایجاد احساس تعلق و حمایت از نخبگان سخن گفت.

صالحی در ادامه در موضوع نشریات علمی کشور ضمن ارائه آماری از تعداد نشریه علمی، با تاکید بر ضرورت اثرگذاری و توجه به جایگاه جهانی  و دوری از انزوا گفت:  استادان دانشگاه سربازان خط مقدم فتح خاکریزهای بین‌المللی هستند. ما در شرایط تحریم شاهد بوده‌ایم 35 درصد مقالات ما همکاری بین‌المللی بوده است این ایجاب می‌کند از اعضای هیات علمی حمایت بیشتری صورت گیرد. همچنین نمایه‌سازی مقالات زبان فارسی درنشریات بین‌المللی، باعث توسعه زبان فارسی در جهان خواهد شد. اکنون زبان فارسی در بین زبان مقالات منتشر شده رتبه یازدهم را دارد.

وی سپس از ایجاد پلتفرمی برای شبکه ملی آزمایشگاهی کشور و انجام توافقات لازم برای ایجاد آن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی ، جهاد دانشگاهی و .... خبر داد.

صالحی ماموریت‌گرا کردن پایان‌نامه‌ها را از جمله کارهای مهم و سخت در وزارت علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد و از ایجاد کمیته ماموریت گرایی در استان‌ها به ریاست استاندار و به دبیری رئیس دانشگاه‌ مادراستان با اولویت‌های زیست بوم استان و پای کار آمدن همه مسئولان استانی خبر داد و بر نقش مهم بسیج اساتید در کمک به این ماموریت گرایی تاکید کرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به موضوع انجمن‌های علمی در کشور و لزوم تلاش در همگرایی آن‌ها پرداخت و گفت : اکنون 419 انجمن علمی در کشور وجود دارد که سیاست ما در خصوص آن‌ها کمک به ایجاد همگرایی برای انجام کار کیفی است.

وی در پایان برخی وظایف شورای عتف را سیاست‌گذاری در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری و تجاری سازی علم، نظام تامین مالی در حوزه پژوهش و نظارت و ارزیابی مطرح کرد و ضمن توضیح  در خصوص برخی منابع مالی، افزود: باید همه با هم کمک کنیم جریان پژوهش در کشور به سمت بهینه سازی منابع محصول محور حرکت کند تا برکاتش بر سر سفره مردم ظاهر شود.

انتهای پیام/

 
ارسال نظرات